De eindfase van de bouw?

De eindfase van de bouw?

Aandrijving en lieren

De veerpont begint nu echt in de eindfase van de bouw te komen. De aandrijving en de lieren voor de gierbeweging zijn op hun plaats gezet. De lieren zijn voor het meten  van de leidingen tijdelijk geplaatst. Als dit klaar is gaan ze weer op het schap tot alles in de verf staat.

Hydraulische besturing en interieur van de stuurhut

De hydraulische besturing met tank staat op zijn definitieve plaats en kan aangesloten worden. Het interieur van de stuurhut begint ook zijn definitieve vorm te krijgen. Nadat met het houten prototype de vorm bepaald is, wordt de stuurhut in de definitieve houtstructuur gemaakt. Deze kan straks als het aluminium buitenwerk van de stuurhut op de veerpont gelast is, op zijn definitieve plaats worden gezet.
De laadkleppen worden voorzien van scharnierpunten. Deze worden voor het casco gehangen om de positie te bepalen van de scharnierpunten aan de veerpont zelf.

Verschillende tanks

De kunststof tanks voor afgewerkte, schone olie en toilet zijn in aantocht. Hetzelfde geldt voor de motor die bij Pasman in Baak klaar staat voor verzending. De vloeren van aluminium traanplat voor de motorruimte liggen klaar voor plaatsing. Dit gebeurt als de meeste dingen geplaatst zijn en de spanten geverfd zijn. De bediening door middel van touchscreen, schakelaars en joysticks  is ook grotendeels bepaald. De plaatsing hiervan met nog andere apparatuur in de stuurhut is in grote lijnen bepaald.

Week 46 te water lating

Volgens planning gaat de veerpont in week 46 te water en wordt dan in een overdekt dok helemaal afgebouwd. Voordat dit gebeurt is hij totaal in de verf gezet en is het antislipdek aangebracht. Als alles volgens planning gaat wordt de veerpont begin december in Dieren afgeleverd.

Reageer

© Copyright 2013 - 2019, Jansen Steeds Voorwaarts - All About Design

MainWP Child Reports requires PHP version 5.3+, plugin is currently NOT ACTIVE.