De veerpont in zijn element

De veerpont in zijn element

De veerpont is, met een klein feestje, het water in getakeld en eindelijk in zijn element. Er moet nog het een en ander afgebouwd worden maar het begint er enorm op te lijken. Over een paar weken komt’ie richting Dieren varen. Nu maar hopen dat de Elfstedentocht geen roet in het eten gaat gooien want hij moet een stukje van die route varen om naar Dieren te komen!

CMS Schepen

Nu de veerpont helemaal in zijn element ligt, worden de punten op de i gezet en is de eindspurt begonnen. Op maandag 19 januari, na de tewaterlating, ben ik samen met Delmer Los over de veerpont gelopen om te bepalen hoe, waar en wat nog moest gebeuren door de werf. Dat is nog een behoorlijke lijst geworden, maar het vertrouwen is er dat het op tijd klaar is. Dit alles betrof de afdeling casco, inrichting en afwerking.

Installatie en besturing door Pasman

Op donderdag 22 januari was de bespreking met de Firma Pasman betreffende de elektrische installatie en besturing. Nu alles is doorgesproken kunnen de technische tekeningen van de elektrische installatie ter keuring worden aangeboden. Met de werkelijke installatie wordt begin volgende week begonnen en ze doen hun uiterste best om gelijk met de werf klaar te zijn.

Week 7

Iedereen streeft er naar dat de veerpont in week 7 dan eindelijk naar Dieren komt. Dit gaat in elk geval via het water maar er is nog niet beslist of de veerpont wordt geduwd of met een afzinkbaar ponton deze kant op komt.

2 Reacties op De veerpont in zijn element

 1. Hallo Ronald,

  Ik wens jou veel succes met de nieuwe pont en hoop er veel gebruik van te maken de komende jaren.
  Laat jij mij weten op welk tijdstip de nieuwe aan komt.
  Groetjes harry

 2. Hij wordt prachtig! Mooi dat ook de nieuwe pont geel is..
  Heel veel succes met de nieuwe pont en veel veilige overtochten en veel passagiers gewenst!

  Groeten Tim

Reageer

© Copyright 2013 - 2019, Jansen Steeds Voorwaarts - All About Design

MainWP Child Reports requires PHP version 5.3+, plugin is currently NOT ACTIVE.