Een laag verf

Een laag verf

Laswerk is klaar

Zoals men op de werf zegt, is het hete werk (laswerk) klaar en is men aan de conservering van de veerpont begonnen. Wat voor kleur hij zal worden is ook bekend. In grote lijn lijkt hij veel op de huidige pont alleen is het huidige blauw door zwart vervangen en wordt de rand van het petje van de stuurhut ook zwart. De stuurhut, de hele binnenkant van verschansing en de uithouders worden wit.

Stroef makende deklaag

In week drie zal het schildersbedrijf Venko op maandag, dinsdag en woensdag de stroef makende deklaag aanbrengen. Venko is nog een bekende uit mijn motorcrossverleden. Zij waren toen een grote sponsor van bekende rijders. Als de verf goed gedroogd is bij een constante temperatuur van 32°, gaat hij in de middag van 16 januari het water in en heeft Yvonne de eer hem ‘Steeds Voorwaarts” te dopen.

Electrisch schema

Pasman maakt het elektrische schema en dat wordt ter keuring bij de inspectie aangeboden. Als dit goedgekeurd is, wordt alles geïnstalleerd. Gedeeltelijk gebeurt dit in de hal zolang hij nog op het droge ligt en ze gaan verder als hij in het overdekte dok ligt. Er worden overal led lampen geplaatst. Deze hebben lange levensduur en zijn energiezuinig. Verder valt onder de installatie ook de besturing die grotendeels via een 17 inch touchscreen gaat.
Dat de hele installatie door Pasman gedaan wordt, komt goed uit want mocht er eens wat zijn, dan zitten ze dichtbij.

Begin februari in Dieren

Het streven is dat de veerpont eind week 4 of in week 5 op transport richting Dieren gaat.
Hopen dat we geen Elf Steden Tocht krijgen. Dan gaat het langer duren want bij de reis naar Dieren gaat hij gedeeltelijk door de route van de Elf Steden.

3 Reacties op Een laag verf

 1. beste familie, wij kunnen niet meer wachten, hopelijk komt de nieuwe pont met een krachtige motor, wel aan de kant.
  Wanneer wordt de pont in Olburgen gedoopt? ( voor de vaste klanten !) succes.

 2. 0p een druilerige zondagmiddag 18 januari door u overgezet en in de stuurhut informatie gevraagd en gekregen over de pont.
  Vond dit heel fijn en kreeg ook te horen dat de nieuwe pont al gedoopt was en onderweg zou gaan naar uw vaarplek.
  De video bekeken en vond dit heel leuk om te zien.
  Ik wens u heel veel geluk met de nieuwe pont en hoop nog eens gebruik van hem te maken.
  Vr groet Wim Scholten

Reageer

© Copyright 2013 - 2019, Jansen Steeds Voorwaarts - All About Design

MainWP Child Reports requires PHP version 5.3+, plugin is currently NOT ACTIVE.