Het draaiend hart is geplaatst

Het draaiend hart is geplaatst

De veerpont is nu in de fase dat het draaiend hart er in staat en de bovenbouw van de stuurhut op zijn fundering staat. Er wordt nu met man en macht gewerkt om het casco zo ver af te krijgen dat met het conserveren kan worden begonnen. Er is zo in de eindfase ook nog behoorlijke tegenslag geweest in de vorm van dingen die op tekening goedgekeurd waren en later bij de keuring van het casco toch weer veranderd moesten worden. Dit heeft al met al ook weer een week gekost.

Veel tegenslag

Er waren nog al wat factoren waardoor de bouw is uitgelopen. Te weten verlate constructietekeningen, een bestek dat voor problemen zorgde, aanpassingen door mij, onverwachte projecten tussendoor, en afhaken van een leverancier.

Toch zit er schot in

Als nu al het laswerk klaar is en het likje verf en het antislipdek er op zitten kan de veerpont het water in. Ondanks dat de bouw niet steeds voorwaarts gaat zal mijn vrouw dan de veerpont “Steeds Voorwaarts” dopen. Hierna begint het afbouwen, proefdraaien, meten en keuren. Wanneer de veerpont in Dieren aankomt is nog niet helemaal te zeggen maar binnenkort meer.

3 Reacties op Het draaiend hart is geplaatst

 1. Ronald,

  Leuk om te zien hoe het gaat met jullie en de veerpont. Je vrouw gaat de pont weer “steeds voorwaards” noemen. De oude letters die nu op de pont zitten, heeft mijn broer Jan Onderwaater nog gemaakt. Zoals je weet heeft hij ook lange tijd gevaren samen met Frits Wiegman. Als je de oude letters niet meeer gebruikt, zou je dan voor mij de letters van de oude pont kunnen demonteren? Een fijne herinnering van mijn overleden broer Jan.

  Alvast bedankt en veel succes,

  Henk Onderwaater

  • Hallo Henk,

   Ik zou je graag van dienst zijn maar ik ben bang dat bij het vervangen van het oude stuurhuis voor het huidige in 1996 de oude letters ook verdwenen zijn.

   Groeten en mooie feestdagen,

   Roland

 2. Hallo Roland,
  Het gaat er nu toch op lijken, de foto’s zijn mooi om de voortgang te bekijken en hoop snel aan boord te stappen van de nieuw verworven pont.

  Ruud

Reageer

© Copyright 2013 - 2019, Jansen Steeds Voorwaarts - All About Design

MainWP Child Reports requires PHP version 5.3+, plugin is currently NOT ACTIVE.