Naden lassen

Naden lassen
Druk aan het lassen
Druk aan het lassen bij de Gebroeders Los

Nu de pont rechtop staat, worden eerst de bodemlassen dichtgelast. De stukken werden met puntlassen aan elkaar gelast, dus nu het belangrijke werk: waterdicht maken. Je kunt op de foto bij dit bericht zien hoe groot de nieuwe pont gaat worden.

5 Reacties op Naden lassen

 1. Compliment voor de mooie website! Leuk om de geschiedenis van de veerpont te lezen en de bouw te kunnen volgen. Wat een omvangrijk project, dat vraagt heel wat ondernemerschap lijkt me. Succes gewenst nog.

  • Bedankt voor de complimenten. Het heeft wel wat voeten in de aarde gehad voor de bouw kon beginnen. Maar het is leuk om op deze manier te laten zien hoe een veerpont gebouwd wordt.

 2. Volg de bouw, als ik in Doesburg ben bezoek ik vaak de huidige Steeds Voorwaarts en ben nieuwsgierig gemaakt door Ronald.

 3. Vandaag weer eens met de oude pont gevaren en wat ik mij afvraag over de nieuwe is:
  Wordt de nw ook een ketting pont?
  Wat ik ook geweldig vindt is dat onze gemeente deze nieuwe pont mee financiert (als ik het goed begrepen heb).
  Voor economie als toerisme heeft deze pont een grote waarde.
  Mvg. Bram Nieuwland, Rheden

  • De nieuwe pont gaat op dezelfde manier varen alleen komen er twee lieren aan de bovenstroomse zijde die afhankelijk van elkaar werken.
   Beide lieren hebben kabels om op af te winden wat niet zo lawaaiig is.
   De beide gemeenten hebben door garanties voor mij de mogelijkheid geschapen dat ik de nieuwe pont kon laten financieren bij de Rabobank Graafschap Noord in Zutphen.
   Beide gemeenten onderkennen ook het grote economische en toeristische belang.

Reageer

© Copyright 2013 - 2019, Jansen Steeds Voorwaarts - All About Design